FAQ

Frågor och svar

Produktion och kvalitet

Hur länge har segelmakaren funnits och var är den belägen ?

Vårt segeltillverkningsföretag grundades 1945 som en avdelning av J. Conrad Korzeniowski-varvet i Gdansk (Polen). Men det är först sedan 1987 som vi har producerat under namnet Sail Service.

Vad producerar vi ?

Förutom att tillverka segel är vi också specialiserade på att sy lazy bags, segelöverdrag, spinnakerstrumpor, spray bonnets, biminis, solskydd, däckspåsar och vinteröverdrag.

Allt tillverkas uteslutande i vår fabrik i Gdansk (Polen).

Vem och hur segel tillverkas ?

Vårt designteam består helt och hållet av erfarna segelmakare. När vi tillverkar seglen tar vi hänsyn till båtens program och egenskaper, samt kundens individuella önskemål, och tar fram sofistikerade, väl genomtänkta lösningar.

Genom att använda professionell programvara för att beräkna ditt segel kan vi planera det optimalt. Naturligtvis tar vi också hänsyn till den mest kostnadseffektiva och hållbara varianten. Endast material av högsta kvalitet används i produktionen.

Vi använder också högkvalitativa symaskiner som gör att vi kan sy ihop de olika tygremsorna särskilt effektivt.

Men den viktigaste aspekten är naturligtvis Sail Service-personalen. Var och en av oss är dedikerade till att ge dig bästa möjliga kvalitet.

Hur är kvaliteten på ?

Våra segelmakare har varit verksamma i över 75 år och kan se tillbaka på en särskilt lång historia av expertis. Varumärket Sail Service handlar om utmärkt kvalitet, eftersom vår filosofi är: Ingen kompromiss med kvalitet!

Vi använder tyger och material av högsta kvalitet och senaste generation för horisontal-, radial- och membransegel. De kommer från väletablerade europeiska tillverkare, eftersom våra huvudpartners är Dimension Polyant, Contender Sailcloth, B-Sails, Facnor, Ronstan, Rutgerson, Lancelin, Weathermax, Masacril.

Hos oss kan du vara säker på att få de mest pålitliga seglen och skyddstäckningarna till ett rimligt pris.

Dimensionering

Hur mäter jag mitt segel ?

Det finns fyra sätt att ta mått på ditt segel. För alla mätningar är det viktigt att du använder våra mätblad.

I. Du tar måtten direkt på riggen på din båt (på så sätt får du de segel som passar din segelbåt bäst). För att göra detta behöver du ett måttband, ett skjutmått och en säkerhetslina för att göra det lättare att sänka seglet.

II. du tar måtten direkt från ditt befintliga segel (det är viktigt att ditt segel är helt spänt under mätningen).

III. vi tar måtten direkt från riggen på din segelbåt (tid enligt överenskommelse): Individuell överenskommelse: Vi erbjuder denna tjänst med en fast arbetskostnad på Kr. 1000 per segel + resekostnader (om du gör en beställning är den fasta arbetskostnaden Kr. 500 per segel).

Gruppbokning: Vi erbjuder denna tjänst med en fast arbetskostnad på 1000 kr på våra vanliga hamnturer. Du behöver inte betala några resekostnader eftersom turen äger rum i vilket fall som helst. Datum för våra turer hittar du på vår hemsida. Om du eller någon i din bekantskapskrets är intresserad, vänligen registrera dig direkt så att vi kan planera (vid beställning är den fasta arbetsavgiften 500 kr per segel).

IV. Vi gör mätningarna direkt på ditt befintliga segel (RDV efter överenskommelse). För att göra detta, skicka oss ditt segel till vår franska företagsadress. Vi gör mätningarna kostnadsfritt och skickar tillbaka seglet till dig. Du behöver bara betala transportkostnaderna.

Kostnadsberäkning

Vad är förfarandet efter en begäran om förslag ?

Så snart du skickar en förfrågan till oss kontrollerar vi noggrant vad du tänker göra med din båt och vilka önskemål du har. Om vi saknar viktig information för att kunna ge dig ett kostnadsförslag som är skräddarsytt efter dina behov, kontaktar vi dig.

Så snart vi har all nödvändig information skickar vi dig ett kostnadsförslag via e-post inom kort och kontaktar dig gärna igen via telefon för att säkerställa att kostnadsförslaget är anpassat till ditt seglingsprogram och dina önskemål.

Denna personliga kontakt är särskilt viktig för att undvika missförstånd och för att säkerställa att det finns så få avvikelser som möjligt mellan den beräknade kostnadsberäkningen och kostnadsberäkningen för tillverkningen av seglet.

Naturligtvis kan det fortfarande hända att det finns en liten skillnad i segelytan under produktionen, eftersom programmet beräknar den maximala och bästa möjliga ytan.

Om det blir en skillnad i segelytan (särskilt om den ökar) kommer vi att diskutera med kunden i förväg om detta är önskvärt.

Om segelytan ökas eller minskas kommer slutfakturan i vilket fall som helst att justeras i enlighet med detta.

Beställning

Hur man gör en beställning ?

Beställning i onlinebutiken: Du behöver bara ange all nödvändig information. När du har slutfört beställningsprocessen får du omedelbart en bekräftelse från oss. Så snart du har betalat skickar vi varorna till dig.

Måttbeställning: För detta behöver vi alla viktiga mått med hjälp av våra måttblad. Du kan ladda ner dessa från vår webbplats eller så kan vi skicka dem till dig. När vi har all nödvändig information skickar vi dig en faktura på handpenningen (40 % av det totala beloppet). Så snart vi har mottagit din betalning kommer du att få ett betalningskvitto och en orderbekräftelse. Vi vidarebefordrar sedan din beställning till vår produktionsavdelning. Så snart din beställning är slutförd skickar vi dig en faktura med det återstående beloppet. Efter mottagen betalning levereras de beställda varorna till dig.

Om du har några frågor under hela denna tid hjälper vi dig gärna.

Produktionstid

Hur lång tid tar en segelproduktion ?

Vår generella ledtid för produktion är 3 till 6 veckor. Det finns dock månader då vi har en hög ordervolym. I dessa fall kan produktionen ta upp till 10 veckor. Kontrollera ledtiderna på din offert och orderbekräftelse.

Vi ber om ursäkt om ett visst tyg inte finns tillgängligt från våra tygtillverkare. Vi kommer dock att sträva efter att leverera ditt segel så snart som möjligt.

Leverans

Var produkterna levereras ?

Vi levererar till hela världen. Transportkostnaderna varierar dock beroende på leveransland.

Vilka är leveransavgifterna ?

Fraktkostnaden beror på leveransland, varans storlek och värde: För stora paket (över 31,5 kg och/eller över 12500 kr i varuvärde) har vi tyvärr inget fast pris, eftersom transportföretagen justerar kostnaderna beroende på avsändningsdatum. Detta pris kan därför variera beroende på avsändningsdatum. Vi ger dock ett ungefärligt pris på våra kostnadsberäkningar. För små paket (upp till 31,5 kg och/eller upp till 12500 kr i varuvärde) kan vi redan nu ge dig de fasta priserna till Sverige, Finland, Norge och Danmark här. Dessa paket skickas med GLS: KR. 450 Sverige och KR. 800 Norge plus tullavgift. Eftersom priserna tyvärr ofta ändras kommer våra kunder att få de exakta kostnaderna med fakturan för slutbetalningen.

Hur lång är leveranstiden ?

I de flesta fall tar leveransen cirka 5 arbetsdagar. Den kan dock vara längre beroende på leveransland.

Finns det ett spårningsnummer ?

Ja, alla leveranser skickas med ett spårningsnummer. Vi skickar spårningsnumret till dig via e-post.

Garanti

Vilka är garantierna ?

Alla våra produkter omfattas av 2 års standardgaranti för material- och tillverkningsfel. Kontakta oss (Sail Service Tyskland) innan du utför några reparationer eller ändringar.

Garantin täcker inte skador som uppstår till följd av följande:

Användning av seglingsprodukter utanför deras normala funktion, Försumlighet (otillräcklig skötsel, förvaring, underhåll, användning av lösningsmedel eller kemikalier), Olyckor (skador orsakade av yttre faktorer), Överbelastning (användning av seglet utöver dess avsedda vindstyrka), Överdriven flappning/fasning eller olämplig riggning, Felaktig hantering eller skada på grund av ändringar eller modifieringar av seglet / väskan.

Betalning

Vilka är betalningsvillkoren ?

Betalning i onlinebutiken: I onlinebutiken måste hela det angivna beloppet betalas innan vi kan leverera de beställda varorna.

Betalning för specialbeställningar: För specialbeställningar krävs en deposition på 40% av det totala beloppet. När din beställning har slutförts ska återstoden betalas. När betalningen har mottagits skickas din beställning.

Vilka betalningsalternativ finns tillgängliga ?

Du har möjlighet att betala via banköverföring (IBAN längst ner på vår faktura).

Returer

Finns det någon ångerrätt ?

Ja, kunder har i allmänhet en lagstadgad ångerrätt vid onlinehandel på 14 dagar från den dag de tog emot varorna.

VIKTIGT: Specialanpassade eller personliga produkter omfattas inte av ångerrätten.

Vad ska du göra om du vill klaga på en produkt ?

Tyvärr kan det hända att produktionsfel eller skador uppstår under transporten. Kontakta oss i så fall omedelbart och skicka helst ett foto av skadan/produktionsfelet direkt till oss så att vi kan behandla din reklamation så snabbt som möjligt. Det är inte nödvändigt att returnera varorna i förväg. Vi kommer att informera dig om nästa steg.

Måste jag själv betala fraktkostnaderna för en retur ?

Nej, om det rör sig om ett produktions- eller leveransfel behöver du inte betala för returen.

Ja, om du av någon anledning inte längre vill ha varan måste du betala fraktkostnaderna.

VIKTIGT: Specialanpassade produkter kan inte returneras (se ångerrätt).

Kundservice

Hur lång är svarsperioden ?

Vi vill ge dig extra uppmärksam kundservice på alla nivåer. Därför försöker vi besvara alla dina frågor inom 48 timmar (2 arbetsdagar).

Hur du kontaktar oss ?

Produktionsanläggningen (Sail Service) ligger i Gdansk / Polen, men vi (Sail Service Scandinavia) är din kontakt här i Sverige / Skandinavien, Kontakta oss direkt med alla frågor eller förfrågningar för ett snabbt svar. Alla förfrågningar du skickar till Polen kommer att vidarebefordras direkt till oss.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss på följande e-postadress: info@sailservice-scandinavia.com.

Du kan nå oss per telefon på 072 150 6117, måndag till lördag från 9.00 till 17.00.

Vi ser fram emot ert besök och står alltid till ert förfogande!