Pakke med gennaker og furler

Katamaran med gennaker och rullareGennaker och rullningssystem från en enda källa

Sail Service Poland har specialiserat sig att erbjuda gennakers och matchande rullare från en enda källa som ett komplett set för dig. Seglen skräddarsys av Sail Service för din båt och du får det perfekt matchande rullningssystemet direkt med det. Varje enskilt gennakerfurlerpaket testas för funktionalitet fabriken.

En gennakerrullare fungerar samma sätt som ett rullningssystem för förhuvuden. En antitorsionskabel fungerar som vridpunkt. Rullaren består av en ändlös rulle för segelhalsen, en antitorsionskabel och en toppsväng. Vi erbjuder olika rullningssystem från Ronstan eller Facnor, beroende båtens storlek och användningsområden. Facnorrullarna har (som en av tillverkare) som tillval ett automatiskt backstoppsystem som förhindrar att gennakern rullas ut oavsiktligt enligt vår åsikt en mycket viktig funktion för säkerheten ombord.

Själva gennakerna tillverkas mått enligt dina önskemål. Vare sig Runner (A1 / A2) för kurser från rumsskärm till medvind eller Reacher (G1 / G2) för kurser från halvvind till rumsskärm eller Code Zero.

Snabba och säkra manövrar tack vare rullsystemet

För alla gennakers använder vi spinnakerduk av mycket hög kvalitet från världsmarknadsledaren Contender. Denna segelduk tillverkas i Holland. Tygvikten för det enskilda seglet beror på båtens och seglets storlek, seglingsområdet och båttypen (en- eller flerskrovig). Här hittar du detaljerad information om utrustningen av våra tilläggssegel för lätt vind.

Utifrån vår mångåriga erfarenhet föredrar vi en G1-gennaker – dvs. en hermafrodit mellan Code Zero och den klassiska (A1)Runner-gennakern, som ger god framdrivning i halvvind till rumsskot kurser. Förluften på G1-gennakern är – precis som på Code Zero – rak och fast ansluten till en antispänningslina, så att den kan rullas upp med vilken ändlös rulle som helst. De typiska bubblorna vid uppåtriktad rullning eller den s.k. backspinningen av torsionslinan är därmed uteslutna. Jämfört med Code Zero är seglet mer bulbigt och klippt bredare i det övre området – detta ger oss mer yta och seglet står bättre på djupare kurser.

De vanliga A1-gennakerna, precis som G1, ger önskad framdrivning på rumsskotade kurser, men den använda tekniken med rullning uppifrån och ner kräver en mycket fin avstämning mellan vindinflytande, rullningshastighet och skotspänning – vilket gör att problem snabbt uppstår vid bärgning. I värsta fall kan seglet då varken rullas eller rullas upp.

Särskilt för små besättningar är den kompletta uppsättningen G1 Reacher gennaker & matchande rullare ett alternativ med vilket du kommer att lyckas med dina manövrar snabbt och säkert!

Förfrågan om gennaker och rullare

Fråga oss om priset för din båt. Vi ger dig gärna råd!

Vi kan ge dig ett bindande anbud om du skriver in måtten på vårt måttblad och skickar det till oss.