Spinnaker Gennaker Code Zero

Köp en spinnaker

En spinnaker – eller spi förkortat – är ett särskilt stort, bukskuret försegel av lätt tyg som används i medvind och på en spaceskotkurs för att öka segelytan. I princip kan alla segel som hissas framför förstaget kallas spinnaker. Spinnakers har dock sina egna egenskaper, som inte alla segel uppfyller. I en spinnaker i strikt mening är mittbredden (förbindelsen mellan halva förluften och halva foten) >75 % av foten. Det finns symmetriska och asymmetriska spinnakers.

Köp gennaker

Asymmetriska spinnakers kallas också för gennakers. Gennakers flygs antingen fritt flygande eller på ett rullsystem. Själva gennakersen tillverkas på mått enligt dina önskemål. Vare sig Runner (A1 / A2) för rumsskot till vindstilla kurser eller Reacher (G1 / G2) för halvvind till rumsskot kurser eller Code Zero. Code Zero är ett annat extra segel som perfekt sluter gapet mellan genua och gennaker.

C0

Code zéro

Det är det mest platta seglet bland vindseglarna. Code Zero ser nästan ut som en stor genua, förutom att den inte är spänd på förstaget. Den är fäst på ett vridningssäkert rep med ett rullreff.

A1 / A2

Gennaker (Runner)

Utformad för att skära mellan 90° och 160°. Denna kraftfulla spinnaker exponerar hela ytan och ger en stor räckvidd. Förtöjningen svänger i vinden och frigörs från storseglet.

G1 / G2

Gennaker (Reacher)

Mer prestanda i lätt luft: gör att du kan segla uppåt och skapa din egen skenbara vind för bättre glidning i mindre än 10 knop vind.

S

Spinnaker (Asymétrique / Symétrique)

En spinnaker gör det möjligt att gå snabbare i medvind eller på öppet hav.

Avslutningen

Här hittar du detaljerad information om hur våra gennakers och spinnakers är tillverkade. Genom att professionellt beräkna ditt segel med hjälp av programvara kan vi utforma ditt segel optimalt.

Dimension sheet Spinnaker | Gennaker | Code Zero

Spinnaker, gennaker eller code zero: Du hittar exakt information om de olika vindstilla seglen i vårt måttblad. Ladda ner det, skriv ut det och följ instruktionerna i bladet steg för steg. För detta behöver du ett måttband, en tumstock och om möjligt ett skjutmått. Om du har några frågor om mätning, tveka inte att kontakta oss.